روکش ایمپلنت بخش نهایی ایمپلنت یا همان تاج ایمپلنت میباشد که از جنس زیرکونیا و یا معمولاً از جنس سرامیک است و در مرحله آخر جراحی ایمپلنت بر روی اباتمنت ها قرار می گیرد. اما نصب روکش های نیز از مراحل مختلفی تشکیل میشود، که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
مراحل روکش ایمپلنت
در ابتدا روکش توسط مواد سیلیکونی که مواد خمیری شکلی میباشد، قالب گیری میشود . آلژینات ها در واقع حالت پودری هستند و پس از ترکیب با آب خمیری میشوند و برای قالب فک مقابل از آنها استفاده میشود. زمانی که این موارد بر روی ریشه های ایمپلنت افراد سفت میشوند، فرم دندان میگیرند. در واقع برای اینکه فرم دندان به خوبی به دست بیاید، فیکسچر ها را بر روی ترنسفر کوپينگ قرار میدهند و دور آنها را مواد سیلیکونی میریزند، پس از اینکه مقدار اضافات مشخص شد، ترانسفر ها را جدا میکنند و روکش مخصوص دندان فرد را در لابراتوار میسازند.
انواع روکش ایمپلنت
روکش های ایمپلنت با توجه به جنس(متریال و مواد سازنده) و نحوه اتصال به ریشه ایمپلنت به انواع مختلفی تقسیم میشوند.
اگر بخواهیم ایمپلنت را از لحاظ مواد سازنده تقسیم بندی کنیم، به دو دسته رویی ها از نوع PFM و روکش با فریم زیرکونیا تقسیم میشوند.
ایمپلنت فریم زیرکونیا و تمام زیرکونیا: این نوع بسیار محکم هستند و زیرکونیا در این جایگزین آلیاژ میشود. جنس زیرکونیا بسیار مقاوم میباشد و در عین حال که بسیار مستحکم هستند، ظاهر بسیار طبیعی دارند.شما برای پروتز دندان در تهران میتوانید به مطلب دکتر ونوس لران مراجعه نمایید.
مزایای روکش ایمپلنت
- بهبود ظاهر دندان از دست رفته و به دست آوردن لبخندی زیبا
- تثبیت موقعیت دندان روکش شده نسبت به سایر دندان های مجاور و…
- برطرف کردن مشکلات مختلفی از جمله مشکلات در غذا خوردن، تکلم، جویدن غذاها و….
- جلوگیری از آسیب رسیدن و پوسیدگی دندان های مجاور دندان از دست رفته
- افزایش اعتماد به نفس بیماران بعد از کاشت دندان
- جلوگیری از آسیب به فک و روی هم افتادن دندان های فک